divendres, 8 de juny del 2012

Dossier 4, itinerari B


Relat d'una bona pràctica:
Les magranes!

A l’escola bressol municipal “La Cuca Fera de Tona”, Osona, realitzen amb els infants de 1-2 anys experimentació amb magranes.
Es tracta de la classe dels pollets, on els infants han pogut conèixer aquest producte carregat de sorpreses.
Ens expliquen que primer de tot les han tocat, manipulat, rodolat, olorat fins que van decidir obrir-les per descobrir que hi havia a dins.
Es van preparar per passar a l’acció posant-se bosses de plàstic al damunt per no tacar-se.
Quan van obrir les magranes, els infants es van quedar sorpresos i no sabien ni per on començar. Així que un infant es decideix a gratar una magrana oberta i veu que treu suc vermell. Llavors tots els altres infants de mica en mica es van anar animant.
Tenien tot tipus de material al seu abast amb els quals els permetia fer moltes coses, al mateix temps que van observant i comprovant les conseqüències de les seves accions, com per exemple quan un infant fa rodar un rodet de pintar damunt les magranes damunt un paper, i veu que el paper queda pintat, o bé si cauen els grans al terra i els trepitgen queden les petjades marcades de color vermell damunt el paper.
Totes aquestes accions es realitzen en un entorn molt calmat on hi predomina el silenci i la concentració, els infants estan fascinats de veure les coses que passen i que poden fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada